duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate O zi, cât o vacanță în Delta Dunării

O zi, cât o vacanță în Delta Dunării

de Redacția Dotto
Proiect pentru decarbonizarea Deltei Dunării

Vacanța perfectă începe cu un răsărit de soare și o plimbare pe brațele Dunării. Așa se pare că și-au spus foarte mulți turiști care au lăsat în urmă zgomotul orașului și au plecat să se relaxeze în Deltă.

Chiar și numai o zi de relaxare printre pelicani și nuferi face cât o vacanță întreagă. Iar dacă la priveliște mai adaugi și un ospăț cu pește proaspăt, poți spune că ai avut parte de răsfățul perfect.

Coloniile de pelicani și egrete, care se ivesc de peste tot, caii sălbatici, nuferii galbeni și lianele care străjuiesc canelele sunt doar parte din minunile care îi încântă pe turiștii care vin în Delta Dunării.


Iar mulți vin să descopere secretele Deltei ori de câte ori au o zi liberă. Nu e greu să îi deosebești de localnici. Au caiace colorate, binocluri cu care observă tot ce mișcă și sunt deosebit de atenți la toate explicațiile ghizilor care îi însoțesc în Delta Dunării.

Iar după atâta frumos, nimic nu merge mai bine ca un ospăț cu pește proaspăt și răchie lipovenească.

Accesibilă până nu demult doar turiștilor străini, Delta este pregătită astăzi să primească pe oricine își dorește să se relaxeze în natură. Ofertele sunt pentru aproape toate buzunarele. De la resorturi de lux, cu piscine și saune, până la cabane din lemn amenajate cu dichis de oamenii locului, care au fost încurajați sp facă turism.

Județul Tulcea și Delta Dunării sunt vizitate annual de aproximativ 170 de mii de turiști.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult