Proiect pentru decarbonizarea Deltei Dunării

Vacanța perfectă începe cu un răsărit de soare și o plimbare pe brațele Dunării. Așa se pare că și-au spus foarte mulți turiști care au lăsat în urmă zgomotul orașului și au plecat să se relaxeze în Deltă.

Chiar și numai o zi de relaxare printre pelicani și nuferi face cât o vacanță întreagă. Iar dacă la priveliște mai adaugi și un ospăț cu pește proaspăt, poți spune că ai avut parte de răsfățul perfect.

Coloniile de pelicani și egrete, care se ivesc de peste tot, caii sălbatici, nuferii galbeni și lianele care străjuiesc canelele sunt doar parte din minunile care îi încântă pe turiștii care vin în Delta Dunării.


Iar mulți vin să descopere secretele Deltei ori de câte ori au o zi liberă. Nu e greu să îi deosebești de localnici. Au caiace colorate, binocluri cu care observă tot ce mișcă și sunt deosebit de atenți la toate explicațiile ghizilor care îi însoțesc în Delta Dunării.

Iar după atâta frumos, nimic nu merge mai bine ca un ospăț cu pește proaspăt și răchie lipovenească.

Accesibilă până nu demult doar turiștilor străini, Delta este pregătită astăzi să primească pe oricine își dorește să se relaxeze în natură. Ofertele sunt pentru aproape toate buzunarele. De la resorturi de lux, cu piscine și saune, până la cabane din lemn amenajate cu dichis de oamenii locului, care au fost încurajați sp facă turism.

Județul Tulcea și Delta Dunării sunt vizitate annual de aproximativ 170 de mii de turiști.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…