Avem nevoie de veste antiglonț și căști de protecție. Este solicitarea pe care Constanța a primit-o de la Odessa. Anunțul a fost făcut public astăzi de primarul Constanței, Vergil Chițac.

Acesta a spus că a primit două email-uri de la administrația din Odessa, prin care erau solicitate ajutoare, în special militare. Cele două documente au fost direcţionate către ministrul Apărării, Vasile Dîncu, şi către premierul Nicolae Ciucă. Ucraina a cerut ajutor și la Tulcea. Administrația locală a anunțat că Odessa le-a solicitat medicamente, inclusiv antibiotice, dar și bandaje, tifon, seringi, mănuși chirurgicale, materiale de sutură, truse medicale de prim-ajutor și tărgi.

Am fost sesizaţi, eu personal am fost sesizat prin intermediul domnului viceprimar cu două e-mailuri pe care le-am primit de la Odesa, oraş înfrăţit, care cereau ajutoare şi militare, în special militare. Am redirecţionat e-mailurile astea către ministrul Apărării şi primul-ministru care le-au recepţionat şi mi-au şi răspuns că au în vedere şi în următoare tranşă de ajutor se vor ocupa de materiale, în principal e vorba de materiale militare, veste antiglonţ şi căşti. Şi vorbim de Odesa.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…