Palatul Regal revine în proprietatea statului

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine în proprietatea statului. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România. Palatul Regal a fost privatizat și vântut în anul 2003 cu prețul unui apartament. Actul de vânzare-cumpărare a fost anulat de instanță.

Decizie importantă în ceea ce privește Palatul Regal al Reginei Maria din Mamaia. Acesta revine în proprietatea statului în urma decizie pe care au luat-o judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România. Aceștia au decis faptul că monumentul a fost privatizat ilegal în anul 2003, iar acum palatul se întoarce în patrimoniul statului român. Sentința este definitivă. Conform deciziei instanței, monumentul istoric a fost vândut fără respectarea dreptului de preempțiune al statului, o decizie în premieră dată de instanțele din România.

În timp ce Palatul Regal din Mamaia, cândva bijuteria coroanei de pe litoralul românesc, se degradează cu fiecare an, la vecinii bulgari Castelul Reginei Maria de la Balchik este un important punct de atracție turistică fiind vizitat anual de turiști din lumea întreagă, iar acum odată cu decizia magistraților, edificiul constănțean va putea fi adus la adevărata lui valoare. Regina Maria venea deseori în vizită la Palat, mai ales primăvara și toamna. Aceasta spunea că palatul din Mamaia este una dintre „Casele de vis”. Palatul Regal din Mamaia a fost inclus în 1992 pe Lista monumentelor istorice, cu denumirea „Club Castel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…