sâmbătă, 18 mai, 2024
Home DOTTO News Parcare etajată în zona Casa de Cultură

Parcare etajată în zona Casa de Cultură

de Andreea Bălan

800 de locuri de parcare în zona Casa de Cultură. Este promisiunea Primăriei Constanța, care a început procedurile pentru autorizarea proiectului. Parcarea va avea între 2 și 4 niveluri și se va întinde pe aproximativ 4.700 de metri pătrați.

Primăria Constanța intenționează să construiască o parcare etajată în apropierea parcului de la Casa de Cultură. Consilierii locali au votat la începutul săptămânii alipirea a două terenuri de pe Aleea Daliei, care însumnează aproximativ 4700, spațiu tocmai bun pentru construirea a 800 de locuri de parcare, pe mai multe etaje. Constănțenii spun că parcări cu cel puțin două etaje ar trebui construite în mai multe zone ale orașului.

Nu de aceeași părere sunt însă cei care locuiesc în blocurile din vecinătatea terenului, pe care ar urma să fie construită parcarea.

Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism în vederea elaborării studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, dar și proiectului de autorizare. După elaborarea studiilor și obținerea avizelor se va putea depune cererea de emitere a autorizației de construire.

Autoritățile locale caută și alte locații în oraș potrivite pentu construirea de parcări. Au fost luate în calcul deja spațiile adiacente bulevardelor care intră în reabilitare, respectiv Alexandru Lăpușneanu, 1Mai și Șoseaua Mangaliei și au fost demarate proceduri pentru construirea unor parcări mai mici, din structuri metalice de tip P+ 1 etaj.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult