Parcare etajată în zona Casa de Cultură

800 de locuri de parcare în zona Casa de Cultură. Este promisiunea Primăriei Constanța, care a început procedurile pentru autorizarea proiectului. Parcarea va avea între 2 și 4 niveluri și se va întinde pe aproximativ 4.700 de metri pătrați.

Primăria Constanța intenționează să construiască o parcare etajată în apropierea parcului de la Casa de Cultură. Consilierii locali au votat la începutul săptămânii alipirea a două terenuri de pe Aleea Daliei, care însumnează aproximativ 4700, spațiu tocmai bun pentru construirea a 800 de locuri de parcare, pe mai multe etaje. Constănțenii spun că parcări cu cel puțin două etaje ar trebui construite în mai multe zone ale orașului.

Nu de aceeași părere sunt însă cei care locuiesc în blocurile din vecinătatea terenului, pe care ar urma să fie construită parcarea.

Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism în vederea elaborării studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, dar și proiectului de autorizare. După elaborarea studiilor și obținerea avizelor se va putea depune cererea de emitere a autorizației de construire.

Autoritățile locale caută și alte locații în oraș potrivite pentu construirea de parcări. Au fost luate în calcul deja spațiile adiacente bulevardelor care intră în reabilitare, respectiv Alexandru Lăpușneanu, 1Mai și Șoseaua Mangaliei și au fost demarate proceduri pentru construirea unor parcări mai mici, din structuri metalice de tip P+ 1 etaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…