Revin șezlongurile la linia apei în Mamaia

Sunt toate șansele să avem un sezon estival cu șezlonguri la linia apei, pe plajele nou-înnisipate din stațiunea Mamaia.

Oficialii de la Apele Române și Asociațiile patronale de pe litoral fac demersuri pe lângă ministerele de resort pentru ca Guvernul să redea operatorilor de plaje și suprafața de la mare, contra cost. Operatorii de plajă sunt siguri că o eventuală decizie în acest sens va ajuta turismul din stațiune, odată cu așezarea paturilor mai aproape de malul mării. Lucrările de protecție costieră continuă însă, la Eforie, unde vom obține 6 km noi de plajă.

Imaginea șezlongurilor așezate la distanță mare de malul mării, lucru ce a nemulțumit mulți turiști anul trecut, ar putea deveni doar o amintire. Pentru noul sezon, oficialii de la Apele Române și Asociațiile patronale de pe litoral fac tot posibilul să convingă Guvernul să semneze un act adițional prin care să fie redată operatorilor de plaje și suprafața de la mare. Ei ar putea exploata și zonele nou înnisipate contra cost, la un preț minimal, spun cei din conducerea Apelor Române.

Ar fi o decizie ce ar bucura și turiștii, care vor putea sta cu paturile de plajă chiar în buza mării și în zona cuprinsă între Mamaia Nord și pasarela din mijlocul stațiunii.

Astfel, concentrația de turiști nu va mai fi doar în Năvodari, cum a fost anul trecut. Iar asta nu poate decât să le dea speranțe și operatorilor de plaje pentru un sezon bun, mai ales că se anunță a fi unul fără restricții.

Doar șezlongurile ar putea ajunge până la linia apei, barurile rămân pe aceeași poziție, în spate, pe plaja veche. În această a doua etapă de reducere a eroziunii costiere, se lucrează pe 30 de km de țărm, între Năvodari și 2 Mai. În urma acestor lucrări, litoralul va câștiga 250 de hectare de plajă nouă.

Sunt 11 zone pe litoralul românesc al Mării Negre ce beneficiază de Reducerea eroziunii costriere în faza a doua, cu diguri de piatră și lucrări de înnisipare. Valoarea totală este de aproape patru miliarde de lei, din care 85%, din fonduri europene nerambursabile. Termenul de finalizare este decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…