marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate România se pregătește pentru stare de criză

România se pregătește pentru stare de criză

de Ileana Gheorghiu

Ne pregătim pentru starea de criză. Aceasta nu va avea efecte asupra populaţiei, ci mai degrabă se referă la decizii de securitate şi apărare naţională.

Decizia vine în contextul regional, în urma invaziei ruse în Ucraina. Decizia privind declararea situaţiei de criză va fi instituită la propunerea ministrului Apărării și trebuie avizată de premierul în funcţie. Apoi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În noua situație, structuri ale MApN vor putea trece în subordinea forţelor armate străine pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO. Ministrul Apărării Vasile Dîncu a dat explicații despre starea de criză, astăzi la Baza Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu omologul său din Țările de Jos. În baza de la Kogălniceanu se află un detașament cu 150 de militari din Regatul Țărilor de Jos, care participă la exercițiul multinațional RAPID FALCON 22 din, care va avea loc la Babadag.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult