marți, 25 iunie, 2024
Home Sport Românul care a revoluționat gimnastica în Marea Britanie

Românul care a revoluționat gimnastica în Marea Britanie

de Andrei Cernat
Românul care a revoluționat gimnastica în Marea Britanie

George Predescu a revenit în țară, după 26 de ani petrecuți în Anglia, pentru a schimba fața gimnasticii masculine românești la fel cum a făcut-o și în Marea Britanie, echipa lor câștigând bronzul olimpic în 2012.

26 de ani. Atât i-au luat lui George Predescu, unul dintre cei mai mari antrenori pe care gimnastica românească masculină îi are, să pună pe picioare sistemul în Marea Britanie.

După mai bine de un sfert de veac, anul trecut, antrenorul s-a reîntors acasă, la rugămintea Carmencitei Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, care avea nevoie de ajutorul său.

L-a avut elev pe Paul Hall, antrenorul lotului național masculin. În Anglia, Predescu a predat și cursuri antrenorilor de acolo, unde l-a avut elev pe Paul Hall, coordonatorul lotului național de gimnastică masculină.

După succesul Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, un jurnalist britanic a scris o carte, iar în capitolul dedicat gimnasticii, numele antrenorului român apare de mai multe ori.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult