Salvați din calea războiului

Vin și vești aducătoare de zâmbet pe chip, din Ucraina! Patru delfini şi trei lei de mare de la delfinariul din Harkov au ajuns în România, printr-un transport special.

Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea a fost primul lor contact cu noul loc cămin provizoriu, alături de dresorii lor. Toți 7 vor ajunge la Delfinariul din Constanța.

4 delfini și trei lei de mare au ajuns din Ucraina pe pământ românesc, în căutarea securității. Prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea a trecut azi acest transport special, în drum spre Delfinariul din Constanța. Tranzitul lor prin Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliția de Frontieră, iar medicul veterinar a limitat pe cât posibil stresul acestora.

Dresorii le-au fost alături în călătorie, iar prezența lor în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea a dus zâmbete pe chipul celor prezenți. După luni de zile în care acest loc a fost scena dramei familiilor cu copii refugiați din calea războiului. Biologii ucraineni au cerut ajutorul vecinilor români în speranţa că astfel vor reusi să îi salveze și au reușit, înainte ca portul să fie distrus, şi mamiferele să fie prinse în bombardamente. Răspunsul a venit rapid din partea reprezentanţilor Delfinariului Constanţa, iar procedurile au decurs rapid. Prezenţa celor şapte animale va atrage şi mai multi turişti. Nu se pune problema să nu fie acceptate de delfinii dresaţi deja aici, spun specialiştii. Ba chiar e posibil să vedem curând spectacole cu toţi delfinii, împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…