Cresc prețurile pe litoral. Pentru vacanța de Paște și 1 Mai, dar și pentru vacanța de vară, turiștii vor plăti mai mult anul acesta. În funcție de nivelul de confort, două nopți de cazare pot costa în Mamaia Nord până la, atenție… 11 mii de lei.

Chiar și așa Mamaia rămâne una dinte destinațiile preferate de concediu ale românilor, alături de Eforie Nord, Jupiter, Neptun-Olimp și Venus.

Aproape 90 % din locurile de cazare pe litoral sunt ocupate, deși vacanțele anul acesta sunt mai scumpe ca anul trecut. Ca să atragă cât mai mulți turiști, hotelurile, în parteneriat cu agențiile de turism, au decis și prelungirea ofertelor din campania „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până 35%.

Pentru un hotel de 3 stele din Mamaia, cu mic dejun inclus, pentru perioada 10-15 iunie, reducerea este de 15% pentru turiștii care achită până pe 30 aprilie, iar un hotel de 4 stele oferă chiar o reducere de 42%. Un alt hotel, de 5 stele oferă o reducere de 37% dacă plata pentru sejurul din vară se achită integral în această perioadă.

Pe primul loc în preferințele românilor se află și anul acesta Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun-Olimp și Venus. Iar peste pregătirile sunt în toi.

Nu doar cazarea va fi anul acesta mai scumpă, ci și mâncarea. Prețurile la terase și restaurante au crescut cu până la 30%. Nici drumul nu va fi ieftin. Benzina pentru un drum de la București până la Constanța și retur costă în jur de 400 de lei. Cei care vin din vestul țării vor plăti însă mai mult decât dublu.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…