miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Scumpa vacanță de vară

Scumpa vacanță de vară

de Ileana Gheorghiu

Cresc prețurile pe litoral. Pentru vacanța de Paște și 1 Mai, dar și pentru vacanța de vară, turiștii vor plăti mai mult anul acesta. În funcție de nivelul de confort, două nopți de cazare pot costa în Mamaia Nord până la, atenție… 11 mii de lei.

Chiar și așa Mamaia rămâne una dinte destinațiile preferate de concediu ale românilor, alături de Eforie Nord, Jupiter, Neptun-Olimp și Venus.

Aproape 90 % din locurile de cazare pe litoral sunt ocupate, deși vacanțele anul acesta sunt mai scumpe ca anul trecut. Ca să atragă cât mai mulți turiști, hotelurile, în parteneriat cu agențiile de turism, au decis și prelungirea ofertelor din campania „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până 35%.

Pentru un hotel de 3 stele din Mamaia, cu mic dejun inclus, pentru perioada 10-15 iunie, reducerea este de 15% pentru turiștii care achită până pe 30 aprilie, iar un hotel de 4 stele oferă chiar o reducere de 42%. Un alt hotel, de 5 stele oferă o reducere de 37% dacă plata pentru sejurul din vară se achită integral în această perioadă.

Pe primul loc în preferințele românilor se află și anul acesta Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun-Olimp și Venus. Iar peste pregătirile sunt în toi.

Nu doar cazarea va fi anul acesta mai scumpă, ci și mâncarea. Prețurile la terase și restaurante au crescut cu până la 30%. Nici drumul nu va fi ieftin. Benzina pentru un drum de la București până la Constanța și retur costă în jur de 400 de lei. Cei care vin din vestul țării vor plăti însă mai mult decât dublu.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult