marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Sute de refugiați, în Vama Isaccea

Sute de refugiați, în Vama Isaccea

de Andreea Bălan
Vama

Sute de femei și copii care au fugit din calea bombelor rusești ajung oră de oră la Isaccea. Vama s-a trasformat într-un adevărat orașel: coloanele de refugiați tranzitează Dunărea fără oprire, iar autoritățile le-au ridicat adăposturi chiar înainte de bariera de control.

Voluntarii din Constanța și Tulcea aduc haine și mâncare. Un tir încărcat cu ajutoare a ajuns aseară și pe malul ucrainean al Dunării, unde oamenii așteaptă bacul care face legătura dintre război și pace.

Bacul care trece Dunărea se-ncarcă tot mai mult cu femei si copii fugiti din calea razboiului. Dacă până acum trei zile pe bac urcau 100 de refugiati si 50 de masini, de ieri numărul lor a crescut de șapte ori. Imaginile filmate din aer arata 500 de oameni adunati pe puntea vasului care ii traverseaza Dunarea spre pace. Pe țărmul românesc, îi așteapta 22 de corturi ridicate special pentru cei care nu au încotro s-o apuce.

Drama celor care fug din calea bombelor a impresionat comunitățile din Dobrogea, care s-au mobilizat exemplar. În Vama Isaccea și la gradinița din localitate s-au strâns mâncare, haine groase, pături și produse de igienă care să îi ajute pe refugiați. În plus, mulți își pun la dispoziție casele pentru a-i caza pe cei în nevoie. Biserica a anunțat ca strange ajutoare in fiecare parohie din Constanta si din Tulcea. În plus, a pregatit 150 de locuri de cazare in propriile adaposturi.

Și totul este gratuit. Localnicii cu suflet mare nu asteapta nicio recompensa, iar solidaritatea cu victimele de razboi este la cote impresionante.

ISU Dobrogea a trimis la Tulcea oameni, provizii si materiale, in ajutorul militarilor din Vama de la Isaccea. Iar, la Isaccea și turele de serviciu au fost suplimentate cu pompieri chemați din timpul liber.

Solidaritatea dobrogenilor cu ucrainienii a depașit orice așteptări: voluntarii au încărcat un TiR ucrainian cu mâncare, apă, pături si scutece pentru copii si l-au trimis cu bacul pe malul celalalt, în vama din Ucraina, pentru cei care asteapta cu orele să treacă spre România.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult