Trafic prin nămeții din Constanța

Prima zi de primăvară ne-a adus prima zi autentică de iarnă din acest sezon rece. Ninge neîncetat de ieri dimineață, în Constanța și în toată Dobrogea. 35 de utilaje cu lame au deszăpezit șoselele din tot județul Constanța și au împrăștiat material antideparant.

Din fericire, nu au fost incidente majore, dar ninsorile abundente, viscolul și vizibilitatea scăzută au închis mai multe tronsoane de drumuri județene.

Codul portocaliu, valabil în Dobrogea de ieri după-amiază, și-a pus amprenta pe toate drumurile din județ. Șoselele au fost acoperite de un strat serios de zăpadă, iar 35 de utilaje de deszăpezire au acționat toată noaptea și în această dimineață. Cu toate acestea, 6 drumuri au fost închise, majoritatea în Sudul județului, dar până la această oră toate au fost redate circulației.

Din cauza ninsorilor abundente, a viscolului și a vizibilității reduse au fost închise mai multe tronsoane de drumuri județene. Nu au existat incidente majore, au existat situații de deblocare sau tractare a autovehiculelor.

Situațiile de acest gen apar și din cauza subestimarii situatiei din teren sau a averizărilor meteorologilor, precum și din cauza șoferilor cu mașini echipate necorespunzător. Lipsa cauciucurilor de iarnă atrage o sancțiune de la 9 la 20 de puncte și o amendă ce poate ajunge la 2.900 de lei.

Reamintim faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață au polei. În aceste condiții, polițiștii rutieri le recomandă șoefrilor ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabila.

În orașul Constanța, zăpada nu a creat probleme majore, decât poate în momentul deszăpezirii mașinilor de dimineață.

In Constanta se circula in condiții de iarna, zapada nu are forta sa de depună pe carosabil și datorită materialului antiderapant împrăștiat de autorități, dar pe marginea drumului și prin parcuri este un peisaj autentic de iarna.

Dincolo de neplăcerile din trafic, ce vin la pachet cu ninsoarea abundentă, peisajul alb din parcuri, cu crengi înghețate, dar pufoase, este o încântare pentru ochi și suflet și o bucurie pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Salvamarii, cu ochii pe turiști, de 1 Mai

În timp ce mii de turiști sunt deja cu gândul la distracția din weekend, salvamarii se pre…