duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News UMC sprijină Academia Națională Maritimă din Odessa

UMC sprijină Academia Națională Maritimă din Odessa

de Redacția Dotto
UMC

Senatul Universității Maritime din Constanța a aprobat astăzi în unanimitate de voturi acțiunile ce se doresc a fi întreprinse, pentru sprijinul oferit colegilor din comunitatea academică din cadrul Academiei Naționale Maritime din Odessa, în vederea continuării procesului de educație și pregătire al studenților din Ucraina.

Universitatea Maritimă din Constanța, împreună cu membrii fondatori ai Black Sea Association of Maritime Institutions (BSAMI) au discutat despre provocările generate de războiul din Ucraina, în cadrul unei întâlniri de urgență.
Concluziile desprinse vor fi prezentate public într-un comunicat de presă al Președintelui în exercițiu al Asociației.
Din punctul de vedere al Universității Maritime din Constanța, Senatul Universitar, profesorii și studenții condamnă vehement un război inutil care nu poate face decât rău atât comerțului maritim liber, cât și sistemului de învățământ de marină desfășurat în universități puternic interconectate, de care are nevoie întreaga lume.
Fără a avea pretenția unui demers suficient, vă transmitem că Universitatea Maritimă din Constanța este pregătită să găzduiască studenți și cadre didactice ale Academiei Maritime din Odessa în vederea continuării procesului de educație și pregătire al studenților într-un climat de normalitate. În acest sens, putem găzdui studenți care aleg să-și continue pregătirea la Constanța, împreună cu profesorii lor, utilizând baza materială a Universității noastre, pusă la dispoziție în mod absolut gratuit.
Dacă se pot realiza grupe, respectiv ani de studiu, sub coordonarea profesorilor din cadrul Academiei din Odessa, Universitatea va oferi exclusiv găzduire, masă și infrastructura necesară desfășurării procesului de educație.
Dacă acest lucru nu va fi posibil, în lipsa profesorilor din Academia dumneavoastră, Universitatea va constitui grupe independente de studenți, pentru cele două programe de licență Navigație și Electromecanică, cu predare în limba engleză, indiferent de anul de studiu. Ulterior, pe baza compatibilizării planurilor de învățământ, se vor putea echivala creditele transferabile obținute în Universitatea noastră.
În speranța că mesajul nostru va putea fi valorificat la maximum, vă asigurăm de întregul nostru suport, în vederea identificării unor soluții care să poată veni în sprijinul dumneavoastră și al studenților.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult