miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Vilele din aria protejată de la Corbu trebuie demolate

Vilele din aria protejată de la Corbu trebuie demolate

de Redacția Dotto

Vilele care se ridică în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei Delta Dunării, la Corbu trebuie demolate. Decizia aparține organelor de control.

Comisarii Gărzii de Mediu spun că dezvoltatorul imobiliar nu a respectat acordul de mediu. În loc de piloni metalici a realizat piloni de beton, iar planșeele imobilelor nu sunt realizate din grinzi de lemn. Dezvoltatorul imobiliar a fost amendat cu 100.000 de lei și obligat să sisteze lucrările și să aducă terenul la starea inițială. Plaja de la Corbu este considerată una dintre cele mai frumoase din Europa. Zona costieră face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de „Sit Natura 2000″. Potrivit legii în aceste zone construcțiile sunt interzise pentru a nu afecta habitatul natural. Cu toate acestea, constructorul care a început ridicarea cartierului rezidențial în buza plajei spune că a obținut toate avizele înainte să deschidă șantierul.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult