Zeci de constănțeni au participat sâmbătă la "Marșul pentru Viață - manifestarea anti-avort”

În fruntea lor s-a aflat Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Manifestarea a avut ca scop promovarea dreptului la viață pentru copilul nenăscut, precum și oprirea declinului demografic, prin încurajarea nașterilor.

Marșul a început cu o rugăciune a preoților de la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel. Apoi împreună cu credincioșii, preoții au pornit spre Piața Ovidius. Oamenii spun că au ieșit în stradă ca să apere valorile familiei.

Cat despre necesitatea orelor de educatie sexuală în școli, participanții la marș cred că acestea ar trebui să se organizeze însă nu pentru copiii de școală generală, ci mai degrabă în timpul liceului.

Acțiunea de la Constanta a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la avort și efectele negatie ale acestuia asupra familiei. România este a doua țară din lume în ceea ce privește raportul avorturi – populație, după Rusia. În România, media națională este de trei avorturi în viața unei femei, comparativ cu țările occidentale, unde este de un avort. Avortul a fost legalizat în România, în anul 1958.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…