marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Zeci de constănțeni au participat sâmbătă la „Marșul pentru Viață – manifestarea anti-avort”

Zeci de constănțeni au participat sâmbătă la „Marșul pentru Viață – manifestarea anti-avort”

de Redacția Dotto

În fruntea lor s-a aflat Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Manifestarea a avut ca scop promovarea dreptului la viață pentru copilul nenăscut, precum și oprirea declinului demografic, prin încurajarea nașterilor.

Marșul a început cu o rugăciune a preoților de la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel. Apoi împreună cu credincioșii, preoții au pornit spre Piața Ovidius. Oamenii spun că au ieșit în stradă ca să apere valorile familiei.

Cat despre necesitatea orelor de educatie sexuală în școli, participanții la marș cred că acestea ar trebui să se organizeze însă nu pentru copiii de școală generală, ci mai degrabă în timpul liceului.

Acțiunea de la Constanta a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la avort și efectele negatie ale acestuia asupra familiei. România este a doua țară din lume în ceea ce privește raportul avorturi – populație, după Rusia. În România, media națională este de trei avorturi în viața unei femei, comparativ cu țările occidentale, unde este de un avort. Avortul a fost legalizat în România, în anul 1958.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult