marți, 25 iunie, 2024
Home DOTTO News Zi decisivă în dosarul Henri Coandă

Zi decisivă în dosarul Henri Coandă

de Redacția Dotto

Judecătorii de la Înalta Curte de Justiție și Casație a României vor pronunța azi decizia definitivă în dosarul campusului social Henri Coandă, din Constanța.

În acest dosar, Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii. Tot în prezenta cauză, fostul senator, Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii. Omul de afaceri Avraham Morgenstern este acuzat de infracţiunea de dare de mită. Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă. În primă instanță, în iunie 2018, un complet de trei judecători, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi, a decis schimbarea încadrării juridice pentru Alexandru Mazăre din trei infracţiuni de fals în declaraţii în una singură. Alexandru Mazăre a fost obligat atunci să plătească 5.000 de lei amendă penală. În continuare, judecătorii au decis achitarea lui pentru complicitate la luare de mită. Omul de afaceri, și Avraham Morgenstern, a fost achitat pentru acuzația de dare de mită. În cazul fostului primar, Curtea Supremă a schimbat încadrarea juridică a faptelor tot în favoarea lui și l-au achitat de acuzația de luare de mită.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult