sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Ziua Aromânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu

Ziua Aromânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu

de Redacția Dotto

23 mai este, de câțiva ani încoace, ziua în care este sărbătorită în România, dar și în alte țări balcanice, Ziua Naţională a Aromânilor. Este o celebrare a valorilor acestei comunități, în încercarea de a conserva cultura și obiceiurile lor inedite.

Comunitatea Aromână din România, filiala Constanța, organizează luni, 23 mai, evenimentul Ziua Națională a Aromânilor, în Piața Ovidiu, de la ora 17, cu o serie de momente cultural-artistice. In acest an, se împlinesc 117 ani de când Sultanul Abdul Hamid al II-lea i-a recunoscut, în 1905, pe aromânii din Macedonia ca popor distinct în Balcani. Sunteți invitați să petreceți pe ritmuri aromâne această zi de sărbătoare pentru Comunitatea Aromână!

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult