Ziua mondială a Sindromului Down

Zeci de tineri cu sindrom Down au fost în centrul atenției, astăzi, la un eveniment organizat de Universitatea Ovidius. Studenții și profesorii au vrut să aducă zâmbete pe chipurile lor și au organizat o petrecere și flash mob, la care au luat parte nu numai tinerii afectați de boală, ci și părinții lor.

În fiecare an, pe 21 martie, este marcata Ziua Mondiala a Sindromului Down, al cărei scop este creșterea gradului de conștientizare privind problemele pe care le întâmpină pacienții cu sindrom Down si familiile acestora la capitolul integrare socială și îngrijire medicală adecvată.

Studenții Universității Ovidius au reușit să aducă un zâmbet pe chipurile blânde ale tinerilor care au participat astăzi la o petrecere și un flash mob organizate de studenții și profesorii Universității.

Cei prezenți au fost primiți cu baloane și muzică de către gazdele evenimentului. Participanții la activitate au ținut cont să poarte șosete desperecheate în culori cât mai vii pentru a arăta că le pasă.

În România trăiesc peste 4400 de persoane cu Sindrom Down. Peste 2.600 sunt copii. Dintre aceștia, doar 41% urmează o formă de învățământ, restul fiind neșcolarizați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…