A început goana după….miei. Mai sunt aproape două săptămâni până la Sarbătorile Pascale, însă constănțenii au început deja să testeze piața și să caute carnea pentru friptură. În Constanța sunt anul acesta două piețe în care se comercializează miei, la prețuri ceva mai mari decât anul trecut.
Mai sunt două săptămâni până la Paște însă piețele din Constanța sunt pline deja de cumpărători care caută carne de miei. Și în acest an, producătorii care vând carne de miel în piețele publice ale orașului vin din comunele județelor Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate. Spre deosebire de anii trecuți însă, prețurile sunt mai mari. Un kilogram de carne se vinde astzăzi și cu 35 de lei.
În municipiul Constanţa, carnea de miel se comercializează în interiorul celor două hale de lactate din Piaţa Griviţei şi Piaţa Tomis 3.
Directorul RAEDPP mai spune că în toate halele unde se vând miei sunt asigurate toate condițiile de igienă și siguranță alimentară. Producătorii sunt obligați să poarte mănuși și măști și să curețe echipamentele și ustensilele pe care le folosesc, cât mai des pentru a păstra igiena. La intrarea în piețe au fost montate deja dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant, iar spațiile se igienizează zilnic, după închiderea programului. Conducerea RAEDPP face apel și la clienți pe care îi roagă să nu se înghesuie în hale atunci când fac cumpărături.