Sosirea iernii era, de obicei, momentul mult aşteptat din an deopotrivă pentru patronii şi angajaţii din HoReCa. Criza provocată de pandemia de COVID-19 la nivel global a paralizat una dintre cele mai efervescente industrii din economiile de pretutindeni. Mulți dintre anagajați sunt trimiși în șomaj tehnic, serviciile de ospitalitate fiind suspendate până la anul viitor.
Industria HORECA din Constanța, în special restaurantele, a avut un traseu destul de imprevizibil odată cu izbucnirea pandemiei. Măsurile luate de autorități au făcut ca majoritatea restaurantelor să funcționeze în pierdere, în aceasta perioadă ele fiind mai mult închise. Odată cu intrarea municipiului Constanța în carantină, din ce în ce mai multe restaurante aleg să ”tragă obloanele” și să își trimită angajații în șomaj tehnic.
Crinu Danu administrator restaurant:
„De când a început pandemia, administratorii restaurantelor au fost nevoiți să se adapteze la fiecare nouă decizie luată de autorități”
