Motor de barcă, dat dispărut în Suedia, găsit de polițiștii de frontieră români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un motor de barcă ce era căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia.

„În data de 02.09.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate, pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.
Astfel, în zona plajei din Sulina, poliţiştii de frontieră au verificat o ambarcațiune care aparține un cetățean român”,
transmite Garda de Coastă într-un comunicat de presă.

Motor de barcă, dat dispărut în Suedia, găsit de polițiștii de frontieră români
Foto: Garda de Coastă

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Suzuki, de 200 cp, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.
Persoana în cauză a precizat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului şi despre faptul că este căutat de către autorităţile din Suedia.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, iar motorul în cauză, în valoare de 50.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…