Turiști, în locul refugiaților

Sunt din ce în ce mai puțini refugiați ucraineni cazați gratis în Mamaia. Majoritatrea plătesc deja bani grei pentru cazare și masă. Pentru familiile mai norocoase costurile sunt acoperite de firmele la care lucrează unul dintre membrii familiei, alții însă se descurcă pe cont propriu.

Rămâne de văzut pentru cât timp vor mai putea hotelierii să îi cazeze, dat fiind că în câteva săptămâni, pe litoral vor ajunge turiștii care au plătit deja sejururi.

Stațiunea Mamaia este ocupată la fel ca în mijlocul sezonului estival. Multe hoteluri sunt pline ochi, iar la piscine se aduc râsetele copiilor care nu se mai satură să se bălăcească. Peste 90 la sută din spațiile de cazare de trei stele în regim all inclusive sunt ocupate de refugiații ucraineni.

Cei care au sosit primii pe litoral au beneficiat de cazare și mese gratuite. Asta pentru că se aflau în tranzit. Mamele și copiii care au rămas pe litoral nu mai au cazarea asigurată, ca ajutor umanitar. Le ajută însă să acopere costurile, în majoritatea cazurilor, companiile de shipping la care lucrează soții lor.

Sosirea refugiaților a fost mană cerească pentru hotelierii care în luna mai stăteau cu hotelurile goale. Chiar și la prețuri cu discount, afaceriștii tot ies pe plus după ce trag linie și scad cheltuielile cu întreținerea și personalul.

În curând însă puțini vor mai fi refugiații care vor rămâne în hoteluri. Pe litoral vor începe să soseascp turiștii care și-au plătit deja sejururile la mare și care vor să se bucure de tot confortul. Așa că rămâne ca autoritățile locale să le caute refugiaților noi spații de cazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…